Ανακαινίζεται το πρώτο κτίριο με χαλύβδινο σκελετό στο Λονδίνο
Ανακαινίζεται το πρώτο κτίριο με χαλύβδινο σκελετό στο Λονδίνο

Ανακαινίζεται το πρώτο κτίριο με χαλύβδινο σκελετό στο Λονδίνο

Ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβείτ
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
18.07.2023

Στην Galliford Try ανέθεσε η Martin's Property Investments την αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση του Adelaide House στο κέντρο του Λονδίνου, μια επένδυση ύψους €84 εκατ.

Η St Martins Property Investments Limited που εκπροσωπεί τα συμφέροντα ακινήτων της Πολιτείας του Κουβέιτ ανήκει εξ ολοκλήρου στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ, Future Generations Fund.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το διατηρητέο 9ώροφο κτήριο Grade II συνολικής επιφανείας 11.200 τμ που βρίσκεται δίπλα στη Γέφυρα του Λονδίνου θα ανακαινιστεί σε κτίριο γραφείων κατηγορίας Α'.  Στόχος όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες να λάβει πιστοποίηση Excellent κατά BREEAM. 

Το Adelaide House που ολοκληρώθηκε το 1924 ήταν το πρώτο κτίριο από χαλύβδινο σκελετό του Λονδίνου. Τη στιγμή της κατασκευής ήταν το ψηλότερο κτίριο γραφείων στην πόλη στα 43 μέτρα.

Ήταν επίσης το πρώτο κτίριο γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο που είχε κεντρικό αερισμό και τηλεφωνικές και ηλεκτρικές συνδέσεις σε κάθε όροφο. Επιπλέον, διέθετε roof garden με οπωροφόρα δέντρα και μελίσσια.

ADELAIDA_LONDON2.jpeg