Αναστολή διαπραγμάτευσης για την China Tianrui Cement μετά το χθεσινό selloff
Αναστολή διαπραγμάτευσης για την China Tianrui Cement μετά το χθεσινό selloff

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την China Tianrui Cement μετά το χθεσινό selloff

Κατά τη διάρκεια των ρευστοποιήσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο τέταρτο της χθεσινής συνεδρίασης περίπου 281 εκατ. μετοχές ή το 1/3 της δωρεάν διασποράς άλλαξαν χέρια.
Ειρήνη Θεοφανίδου
10.04.2024

Ενας απός τους μεγαλύτερους Κινεζικούς ομίλους παραγωγής τσιμέντου, η China Tianrui Group Cement Co. "πάγωσε" τις χρηματιστηριακές του συναλλαγές σήμερα μετά από ένα "selloff" που σχεδόν εξάλειψε όλη την αγοραία του αξία στα τελευταία 15 λεπτά της χθεσινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχει διακοπεί από τις 9 π.μ. τοπική ώρα, εν αναμονή ανακοίνωσης σχετικά με εμπιστευτικές πληροφορίες.

Με έδρα την κεντρική επαρχία Χενάν, η μετοχή της Tianrui υποχώρησε 99% σε περίπου 0,05 δολάρια Χονγκ Κονγκ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση μειώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 141 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ ($18 εκατ). Κατά τη διάρκεια των αθρόων ρευστοποιήσεων περίπου 281 εκατομμύρια μετοχές, ή το 1/3 της δωρεάν διασποράς της εταιρείας, άλλαξαν χέρια. 

tianrui cement.jpeg

Από αυτό το ποσό, περισσότερες από 80 εκατομμύρια μετοχές διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών της συνεδρίασης που είναι γνωστή ως "δημοπρασία κλεισίματος".

Η απότομη και δραματική κατάρρευση των μετοχών της Tianrui είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων που συνδέονται με τις κινεζικές εταιρείες οι οποίες έχουν υψηλή συγκέντρωση μετοχών και εκείνες που επιδίδονται σε πρακτικές χρηματοδότησης, όπως η χρήση μετοχών ως εγγύηση χρέους. Τα δεινά της ζημιογόνου εταιρείας έρχονται επίσης σε μια εποχή που μια άνευ προηγουμένου στεγαστική κρίση προκαλεί αυξημένο άγχος στους κατασκευαστές ακινήτων και στις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.