Ανοδος 8,45% στις πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Απρίλιο 2023
Ανοδος 8,45% στις πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Απρίλιο 2023

Ανοδος 8,45% στις πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Απρίλιο 2023

Η εισηγμένη συνολικά τους 4 πρώτους μήνες του έτους οι πωλήσεις του Ομίλου, κατέγραψαν αύξηση κατά 25%.
RE+D magazine
10.05.2023

Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Απρίλιο 2023 κατέγραψαν αύξηση 8,45% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ο οποίος μετά την κατάργηση των περιορισμών της πανδημίας είχε εμφανίσει μια εξωπραγματική αύξηση πωλήσεων άνω του 30%.

Οπως λέει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία συνολικά τους 4 πρώτους μήνες του έτους οι πωλήσεις του Ομίλου, κατέγραψαν αύξηση κατά 25%.

Όπως είχε σχολιάσει η Διοίκηση του Ομίλου κατά την 08.03.2023 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, οι υψηλοί διψήφιοι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων όπου επιταχύνθηκαν κατά τους πρώτους μήνες του έτους, δεν θα ήταν διατηρήσιμοι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας εκτίμηση για το έτος γύρω στο 15%.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων:

    Ελλάδα:


Τον Απρίλιο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά 9% περίπου. Συνολικά για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά 26% περίπου σε σχέση με το 2022.

    Κύπρος:


Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Απρίλιο του 2023 αυξήθηκαν κατά 11% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 είναι αυξημένες κατά 24% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

     Βουλγαρία:


Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 7% περίπου τον Απρίλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 είναι αυξημένες κατά 24% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Ρουμανία:


Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση της τάξης του 4% περίπου τον Απρίλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 είναι αυξημένες κατά 20% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 Συμπερασματικά, λέει η διοίκηση στην ανακοίνωσή της "ο όμιλος Jumbo θα επιμείνει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της τρέχουσας χρήσης, διατηρώντας τη  σχέση τιμής-ποιότητας κάθε προϊόντος υπέρ του καταναλωτή, αποπληρώνοντας πρόωρα τις δανειακές της υποχρεώσεις και συνεχίζοντας απτόητη το επενδυτικό της πρόγραμμα με παράλληλη επιβράβευση των μετόχων- συνεταίρων της, με υψηλές χρηματικές διανομές".