Ενισχύεται και πάλι ο συνεδριακός τουρισμός στην Κωνσταντινούπολη
Ενισχύεται και πάλι ο συνεδριακός τουρισμός στην Κωνσταντινούπολη

Ενισχύεται και πάλι ο συνεδριακός τουρισμός στην Κωνσταντινούπολη

Η πόλη στοχεύει να προσελκύσει 19 εκατομμύρια τουρίστες και να δημιουργήσει έσοδα $18 δισ. από τον τουρισμό.
RE+D magazine
23.05.2023

Η Κωνσταντινούπολη βιώνει μια άνοδο του συνεδριακού τουρισμού με δεκάδες διεθνείς εκδηλώσεις να προγραμματίζονται για το 2023.

Περίπου 46.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στη πόλη το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε ο Şekib Avdagiç, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (İTO), σημειώνοντας ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 έχουν εξασθενίσει.

Τουλάχιστον 36 διεθνή συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη και οι συμμετέχοντες θα δαπανήσουν περίπου €140 εκατ. είπε ο Avdagiç, προσθέτοντας ότι αυτές οι εκδηλώσεις, που υποστηρίζονται από το Convention and Visitors Bureau (ICVB) της Κωνσταντινούπολης, θα φιλοξενήσουν από 300 έως 25.000 άτομα.

Το μεγαλύτερο από αυτά τα συνέδρια θα είναι το IEEE PES Generation, Transmission and Distribution Conference and Expo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 23 Μαΐου, είπε ο Avdagiç. Αυτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι η μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αποθήκευσης, του περιβάλλοντος, της απολιγνιτοποίησης, της παραγωγής ενέργειας καθώς και της μεταφοράς και διανομής.

Ο τουρισμός είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις για την τοπική οικονομία, που δημιουργεί έσοδα και υποστηρίζει την παραγωγή, είπε ο Avdagiç, σημειώνοντας ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέφτηκαν τη μεγαλούπολη τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Αυτό σημείωσε αύξηση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η Κωνσταντινούπολη στοχεύει να προσελκύσει 19 εκατομμύρια τουρίστες και να δημιουργήσει έσοδα $18 δισ. από τον τουρισμό, σύμφωνα με τον Avdagiç.