Αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι με χρηματοδότηση €520.000 από την Περιφέρεια Αττικής
 Αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι με χρηματοδότηση €520.000 από την Περιφέρεια Αττικής

Αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι με χρηματοδότηση €520.000 από την Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική σύμβαση για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Αγ. Νικολάου στο Μαρούσι, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη.
RE+D magazine
30.05.2022

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το έργο ύψους €520.000 που αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Αγ. Νικολάου στο Μαρούσι.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για το Ρέμα Σαπφούς καθώς και οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα επίσης με χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η θωράκιση κάθε γειτονιάς της Αττικής με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αποτελεί στρατηγικό στόχο και στοίχημα «που κερδίζουμε με τη συνεργασία και τον σωστό προγραμματισμό μεταξύ περιφέρειας και δήμων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Μαρούσι μας, όπου είχα τη χαρά να υπογράψω μαζί με τον δήμαρχο την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου για την διαχείριση των όμβριων υδάτων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου».

Πρόσθεσε ότι διερευνήθηκαν οι προϋποθέσεις επέκτασης αντίστοιχων έργων σε όσες γειτονιές, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, τονίζοντας πως «στόχος είναι το Μαρούσι να είναι πρωτοπόρο, ως μια σημαντική πόλη των βορείων προαστίων αλλά και ολόκληρης της Αττικής».

O δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού υπογράμμισε τη σημασία της διευθέτησης των αντιπλημμυρικών έργων, δήλωσε ότι «η συνεργασία με την περιφέρεια είναι στενή και εποικοδομητική και αποδίδει καρπούς προς όφελος των Μαρουσιωτών. Ο Γ. Πατούλης γνωρίζει προσωπικά τις ανάγκες του Αμαρουσίου σε έργα υποδομών και ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες συνέργειες».