Απλήρωτα τα ενοίκια στα γραφεία του Twitter
Απλήρωτα τα ενοίκια στα γραφεία του Twitter

Απλήρωτα τα ενοίκια στα γραφεία του Twitter

Ανθρωποι του Ελον Μασκ προσπαθούν να διαπραγματευτούν τους όρους των μισθωμάτων της εταιρείας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
14.12.2022

Σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την "επεισοδιακή" εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, ύψους $44 δισ. η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το Twitter δεν έχει πληρώσει ενοίκιο για τα παγκόσμια γραφεία του ή τα κεντρικά του στο Σαν Φρανσίσκο εδώ και εβδομάδες, ανέφερε το ρποερτάζ, καθώς η ομάδα του Μασκ προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους μίσθωσης της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα, το Twitter έχει λάβει καταγγελίες από εταιρείες ακινήτων όπως η Shorenstein, η οποία κατέχει τα κτίρια του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο. Οι εκπρόσωποι και των δυο πλευρών, ωστόσο, δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό, ενώ σημειώνεται ότι το Twitter δεν έχει πλέον τμήμα επικοινωνίας.

Ο Μασκ είπε ότι το Twitter υπέστη «μαζική πτώση εσόδων» τις ημέρες μετά την εξαγορά της εταιρείας. Χωρίς να παρέχει στοιχεία περαιτέρω διευκρινίσεις ισχυρίστηκε σε ένα tweet ότι η μείωση των εσόδων ήταν αποτέλεσμα ομάδας ακτιβιστών που ασκούσαν πίεση στους διαφημιστές. Αν και πολλές εταιρείες διέκοψαν τη διαφήμιση στο Twitter, ορισμένοι μεγάλοι διαφημιστικοί κολοσσοί όπως η Apple και η Amazon έχουν ξαναρχίσει να δαπανούν χρήματα στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ έχει επίσης ανανεώσει τη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, το Twitter Blue, με την ελπίδα ότι θα αποφέρει νέα έσοδα στην εταιρεία. Η υπηρεσία ξεκίνησε τη Δευτέρα αφού ο Musk απέσυρε και καθυστέρησε την κυκλοφορία της τον Νοέμβριο. Το Twitter Blue κοστίζει 8$ το μήνα για τους χρήστες ιστότοπου και 11$ το μήνα για τους χρήστες iOS που το αγοράζουν μέσω του App Store της Apple. Η διαφορά τιμής των 3$ για iOS αντανακλά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες του Μασκ σχετικά με τη μείωση κατά 30% όλων των ψηφιακών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω εφαρμογών από την Apple.