Αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον ΒΟΑΚ
Αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον ΒΟΑΚ

Αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον ΒΟΑΚ

RE+D magazine
21.12.2023

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση τεσσάρων νέων, μεγάλων έργων στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός σήμερα, αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), ενώ παράλληλα υποβλήθηκαν οικονομικές προσφορές για την επέκταση της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακκαβιά, κατατέθηκαν συμμετοχές για την προεπιλογή αναδόχου κατασκευής του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι και υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου αναβάθμισης του υφιστάμενου Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Άνω Λιόσια - Μέγαρα.

Σχετικά με τον ΒΟΑΚ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να ανοίξουν και οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές που έχουν υποβάλλει οι υποψήφιοι. Το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου έχει προϋπολογισμό (μαζί με την προαίρεση για κατασκευή του τμήματος Κίσσαμος – Χανιά) που προσεγγίζει τα €2δισ. 

Υπενθυμίζεται ότι τα τμήματα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και Χερσόνησος – Νεάπολη έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί. Στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια.