Αποτεφρωτήριο αποκτά το Ηράκλειο
Αποτεφρωτήριο αποκτά το Ηράκλειο

Αποτεφρωτήριο αποκτά το Ηράκλειο

RE+D magazine
27.10.2023

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης ανέγερσης του Αποτεφρωτηρίου του Δήμου Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 27/10, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών Δήμου Ηρακλείου, σε ακίνητο που έχει επιλεγεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. 

Πρόκειται για μια δημοτική έκταση, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως χώρος νέου νεκροταφείου και είναι εύκολα προσβάσιμος από όλες τις πύλες εισόδου στην πόλη.

Η εγκατάσταση θα είναι χαμηλής όχλησης δραστηριότητα και δεν θα λειτουργεί επιβαρυντικά για το περιβάλλον, ενώ θα τηρηθούν και όλες οι προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, σε σχέση με την τριπλή δεδροφύτευση περιμετρικά του αποτεφρωτηρίου, ώστε να υπάρχει και ένα φυσικό κάλυμμα, σε σχέση με την αισθητική διαμόρφωση του χώρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», το αποτεφρωτήριο θα λειτουργήσει σε παγκρήτιο επίπεδο ενώ το κόστος μπορεί να ξεπεράσει και τα τρία εκατομμύρια ευρώ, καθώς θα πρόκειται για μια δομή με υπερτοπική προοπτική.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα μήνες με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.