Αποχωρεί από την αγορά της Ρουμανίας η First Property Group
Αποχωρεί από την αγορά της Ρουμανίας η First Property Group

Αποχωρεί από την αγορά της Ρουμανίας η First Property Group

Ρευστοποιεί χαρτοφυλάκιο και με τα χρήματα θα κάνει νέες επενδύσεις στην αγορά της Πολωνίας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.06.2022

Η First Property Group, ένα βρετανικό ταμείο επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων που είναι εισηγμένο στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, θα αποχωρήσει από την αγορά ακινήτων της Ρουμανίας.

Ο όμιλος, ο οποίος το 2016 αγόρασε μαζί με πολλούς επενδυτές τους χώρους όπου λειτουργούν εννέα καταστήματα Lidl, διαθέτει επίσης ένα κτίριο γραφείων 3.000 τετραγωνικών μέτρων στην τοπική αγορά, στο κέντρο του Βουκουρεστίου, και ένα κέντρο logistics στο Tureni, στην κομητεία Cluj - και τα δύο με αξία σχεδόν 7 εκατ. ευρώ. 

Οι διαχειριστές του ταμείου εξήγησαν ότι τα ακίνητα στη ρουμανική αγορά είναι πολύ μικρότερα από αυτά στην Πολωνία όπου θα επικεντρωθούν το επόμενο διάστημα. 

"Η Ρουμανία ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς, αλλά θα πουλήσουμε τα ακίνητα που έχουμε ακόμα εδώ και θα φύγουμε από αυτήν την αγορά. Κατά μέσο όρο, τα ακίνητα στην Πολωνία παράγουν ετήσια έσοδα μεταξύ 5 και 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη Ρουμανία, τα έσοδα φτάνουν περίπου το 1εκατομμύριο ευρώ. 

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε σε αυτή την αγορά, άρα θέλουμε να πουλήσουμε τα ακίνητά μας. Αναμένουμε να τα πουλήσουμε σε τιμές πολύ πάνω από τη λογιστική τους αξία και θα επενδύσουμε τα χρήματα που θα προκύψουν σε πολωνικά ακίνητα», δήλωσε ο Ben Habib, Διευθύνων Σύμβουλος της First Property Group, σύμφωνα με την Profit.ro.