Αρσάκειο: Ξεκινά η συντήρηση του ορόφων που φιλοξενούν το ΣτΕ
Αρσάκειο: Ξεκινά η συντήρηση του ορόφων που φιλοξενούν το ΣτΕ

Αρσάκειο: Ξεκινά η συντήρηση του ορόφων που φιλοξενούν το ΣτΕ

Ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης και συντήρησης ανέρχεται στα 13,2 εκατ. ευρώ.
RE+D magazine
07.12.2023

Ανοιξε ο δρόμος για την αποκατάσταση και συντήρηση του Αρσακείου Μεγάρου, στο οποίο στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, ύστερα από τη σχετική υπογραφή του έργου την ανάδοχο εταιρία «P&C Development» τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Το κτιριακό συγκρότημα του Αρσακείου, συνολικής επιφάνειας 11.282 τ.μ., οριοθετείται από τις οδούς Σταδίου, Αρσάκη, Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου στο κέντρο της Αθήνας, είναι ιδιοκτησίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και οικοδομήθηκε σε διάφορες φάσεις, σε μια περίοδο περίπου 70 ετών, ενώ ανακαινίστηκε, για τελευταία φορά το 1992.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατέχει τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο ενώ η Legendary Food έχει μισθώσει από την Φιλεκπαιδευτική εταιρεία για 35 χρόνια ύστερα από διεθνή διαγωνισμό το 2019 όλους τους ισόγειους χώρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη Στοά Βιβλίου, τη Στοά Ορφέως και το Αίθριο του Αρσακείου προκειμένου να δημιουργήσει ένα food hall με περίπου 20 καταστήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους θα επικεντρωθούν στη μεσογειακή διατροφή. Στο κτίριο στεγάζεται και το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης και συντήρησης ανέρχεται στα 13,2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026.