Αύξηση εσόδων πέτυχε η EasyJet το γ' τρίμηνο
Αύξηση εσόδων πέτυχε η EasyJet το γ' τρίμηνο

Αύξηση εσόδων πέτυχε η EasyJet το γ' τρίμηνο

Αισιοδοξία για τις αυξημένες κρατήσεις του καλοκαιριού.
RE+D magazine
19.05.2022

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet δήλωσε ότι τα προβλήματα που μαστίζουν την αεροπορική βιομηχανία δεν θα υπερισχύσουν έναντι του δυνατού λόγω ζήτησης για ταξίδια αναψυχής καλοκαιριού.

Η εισηγμένη εταιρεία στην αγορά του Λονδίνου δήλωσε ότι αναμένει να πετάξει με πληρότητα 90% των προ-covid επιπέδων μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, με αύξηση στο 97% για το δ' τρίμηνο της χρονιάς.

Οπως είπε οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 6% πάνω από τα επίπεδα του 2019 τις τελευταίες 10 εβδομάδες, χάρη στην αύξηση της ζήτησης για πτήσεις αναψυχής και εσωτερικού.

Η εταιρεία τόνισε πως για το εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, οι προ φόρων ζημιές διαμορφώθηκαν στα 557 εκατ. στερλίνες ($687,6 εκατ.) σε σχέση με τις ζημιές των 645 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο.

Οι προσαρμοσμένες προ φόρων ζημιές διαμορφώθηκαν στα 545 εκατ. στερλίνες, σε σχέση με τις ζημιές 701 εκατ. στερλίνων, ενώ τα έσοδα της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,5 δισ. στερλίνες, έναντι 240 εκατ. στερλίνων.

Το προηγούμενο διάστημα η EasyJet έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει ορισμένες θέσεις από τα αεροπλάνα της για να της επιτρέψει να πετάει με λιγότερο πλήρωμα σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφάλειας πτήσεων, αλλά είπε ότι τα προβλήματα δεν είχαν επηρεάσει τις κρατήσεις.