Αύξηση λιανικών πωλήσεων και μείωση εξαγωγών στις αλυσίδες ένδυσης
Αύξηση λιανικών πωλήσεων και μείωση εξαγωγών στις αλυσίδες ένδυσης
  Data Data

Αύξηση λιανικών πωλήσεων και μείωση εξαγωγών στις αλυσίδες ένδυσης

RE+D magazine
26.04.2023

Με θετικό ρυθμό 28,7%, «έτρεξαν» στο πρώτο δίμηνο φέτος οι λιανικές πωλήσεις του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ στον αντίποδα, οι εξαγωγές του κλάδου σημείωσαν πτώση κατά 9,9%. Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στη χώρα μας ανήλθαν στο πρώτο δίμηνο φέτος στα 305 εκατ. ευρώ, έναντι των 237 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας υποχώρησαν σε 381 εκατ. ευρώ, από 423 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου πέρυσι.

«Οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν μείωση 9%, της κλωστοϋφαντουργίας 6%, και του βαμβακιού 13,5%» αναφέρει ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ. Πτωτική πορεία, σε ποσοστό 3,8%, ακολούθησαν στο πρώτο δίμηνο φέτος οι εισαγωγές και για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία στο ποσό των 562 εκατ. ευρώ, έναντι των  584 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, ο ΣΕΠΕΕ στην ανακοίνωσή του, τη μεγαλύτερη πτώση σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές της αλυσίδας, παρουσίασαν τα κλωστοϋφαντουργικά είδη, σε ποσοστό 13%.