Αύξηση πωλήσεων κατά 27% το α' τρίμηνο για την Cenergy
Αύξηση πωλήσεων κατά 27% το α' τρίμηνο για την Cenergy

Αύξηση πωλήσεων κατά 27% το α' τρίμηνο για την Cenergy

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών αυξήθηκε και ανήλθε σε 2,27 δισ. ευρώ.
RE+D magazine
18.05.2023

Ιστορικά υψηλή κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με ισχυρές οικονομικές προοπτικές για το σύνολο του έτους, ανακοίνωσε η Cenergy Holdings.

Οπως λέει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της οι πωλήσεις ανήλθαν σε 381 εκατ. ευρώ (27% αύξηση σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022).

Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία για το α’ τρίμηνο του έτους ήταν η υψηλότερη ιστορικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ, 95% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και στους δύο κλάδους. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 15,4 εκατ. ευρώ έναντι των 9,6 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2022.

Οι σημαντικές αναθέσεις έργων του τελευταίου διαστήματος οδήγησαν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών1 στα 2,27 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2023 έναντι 2 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα.

Το σχέδιο επέκτασης του εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων της Κορίνθου βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Πρόσφατα, εξασφαλίστηκε η πλήρης χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου μέσω δανείου ύψους 88 εκατ. ευρώ, η οποία θα υλοποιηθεί εντός του πλαισίου συγχρηματοδότησης της EBRD με το ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA για το οικονομικό έτος 2023 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 180 και 200 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings δήλωσε: «Το νέο έτος ξεκίνησε εξαιρετικά με ένα πλήρες πρόγραμμα παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια και αρκετές νέες αναθέσεις έργων. Αυτό μας επέτρεψε να καταγράψουμε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο όλων των εποχών σε επίπεδο αποτελεσμάτων ενώ, παράλληλα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών σταθεροποιήθηκε πάνω από το όριο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την αυξανόμενη ζήτηση για εξηλεκτρισμό να παραμένει ο βασικός μοχλός ανάπτυξης του Ομίλου. Η αναγκαία επέκταση της δυναμικότητας παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων υποστηρίζεται πλήρως από έναν ισχυρό χρηματοδοτικό εταίρο, όπως η EBRD ενώ, ταυτόχρονα, οι παραγγελίες που έχουν ήδη εξασφαλιστεί επιτρέπουν στον Όμιλο να αναμένει μια ισχυρή λειτουργική κερδοφορία, σε όρους αναπροσαρμοσμένου EBITDA, για το οικονομικό έτος 2023 της τάξης των 180 - 200 εκατ. ευρώ.