Ως εκ τούτου, στα λειτουργικά στοιχεία για το 2022, η εταιρεία έχει φτάσει σε συνολική εγκατεστημένη ισχύ 14,7 GW σε ανανεώσιμα περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή 1,2 GW περισσότερα από ό,τι το 2021, συμπεριλαμβανομένων των εναλλαγών περιουσιακών στοιχείων.
Το περασμένο έτος, η προστιθέμενη δυναμικότητα της EDPR προήλθε κυρίως από την επιτυχή αύξηση κατά 0,7 GW των ηλιακών περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, καθώς και στη Νότια Αμερική, η οποία πρόσθεσε 0,6 GW αιολικής δυναμικότητας την ίδια περίοδο. Η EDPR πρόσθεσε 0,4 GW αιολικής και ηλιακής τεχνολογίας τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, στα οποία περιλαμβάνεται το πρώτο υβριδικό πάρκο της εταιρείας και το πρώτο που τέθηκε σε λειτουργία στην Ιβηρική Χερσόνησο, συνδυάζοντας ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Κατά τη διάρκεια του 2022, η EDPR εξασφάλισε συμφωνίες εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων ισχύος έως 1 GW στην Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την επιτυχή κατασκευή και μεταβίβαση ενός ηλιακού έργου 200 MW στην Ιντιάνα.
Μέχρι το τέλος του 2022, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευαν το 38% και το 49% του χαρτοφυλακίου, αντίστοιχα. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην οποία η EDPR εισήλθε το 2022 με την εξαγορά της Sunseap, αντιπροσωπεύει ήδη το 5% του συνολικού χαρτοφυλακίου της EDPR.
Η εταιρεία συνεχίζει να διαφοροποιεί τις τεχνολογίες της με τις ηλιακές εγκαταστάσεις να διαδραματίζουν βασικό ρόλο, καθώς αντιπροσωπεύουν ήδη το 12% του συνολικού χαρτοφυλακίου της EDPR. Παρ' όλα αυτά, η αιολική ενέργεια συνέχισε να αποτελεί τη βασική τεχνολογία, αντιπροσωπεύοντας το 88% της δυναμικότητας. Επιπλέον, η εταιρεία είχε σε λειτουργία 1,5 GW ακαθάριστα σε υπεράκτια αιολική ενέργεια.
Μέχρι το τέλος του έτους, η EDPR έφτασε σε δυναμικότητα ρεκόρ ύψους 4 GW υπό κατασκευή μεταξύ ηλιακών και αιολικών έργων, μαζί με τα πρώτα 40 MW από συστήματα αποθήκευσης.
Η EDPR συνεχίζει να εργάζεται για να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στις αγορές όπου είναι παρούσα. Το 2022, η εταιρεία παρήγαγε 33,4 TWh καθαρής ενέργειας, δηλαδή 10% περισσότερη από το 2021.
Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 35% της Ευρώπης και το 55% της Βόρειας Αμερικής της συνολικής παραγωγής. Στην Ευρώπη, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση, χάρη στις επεκτάσεις και τη σταθερότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη Βόρεια Αμερική, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 8% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των μεγαλύτερων ανανεώσιμων πηγών στην περιοχή και της υψηλότερης εγκατεστημένης ισχύος.