Αύξηση τζίρου και κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 για την Αλουμυλ
 Αύξηση τζίρου και κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 για την Αλουμυλ

Αύξηση τζίρου και κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2022 για την Αλουμυλ

Οι ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ομίλου η οποία επικεντρώνει στις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
RE+D magazine
13.10.2022

Στα 206 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Alumil το πρώτο εξάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 46,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 όπου είχε διαμορφωθεί στα 140,5 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 25,3 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, αυξημένα κατά 178,3%. Σε επίπεδο εταιρείας, σημείωσε το πρώτο μισό του 2022 αύξηση τζίρου κατά 56,2%, στα 141,2 εκατ. ευρώ, έναντι 90,4 εκατ. ευρώ το 2021. Τα καθαρά κέρδη, ανήλθαν στα 14,7 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 242%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ισχυρές επιδόσεις της Alumil, παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία την προηγούμενη περίοδο και τώρα η ενεργειακή κρίση, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ομίλου η οποία επικεντρώνει στις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Μυλωνάς, σημείωσε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Alumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας της βιώσιμη ανάπτυξή της. Για μία ακόμα φορά πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, αλλά και της προηγούμενης περιόδου, δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. 

Στρατηγική που έχει καταστήσει την Alumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».