Βγαίνουν οι άδειες για την μαρίνα Αλίμου
Βγαίνουν οι άδειες για την μαρίνα Αλίμου

Βγαίνουν οι άδειες για την μαρίνα Αλίμου

Share Copy Link
RE+D magazine
13.08.2025

Στην προέγκριση της οικοδομικής άδειας που αφορά έργα που θα πραγματοποιηθούν στην χερσαία ζώνη 210 στρ. περίπου της μαρίνας Αλίμου προχώρησε ο Δήμος Αλίμου

Τα κτίρια που αδειοδοτούνται συνολικής επιφανείας 17.750 τμ  τον σχεδιασμό των οποίων έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Γιώργου Τσολάκη θα είναι διώροφα με μέγιστο ύψος 8,5 μ ενώ προβλέπεται η δημιουργία 810 θέσεων στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχέδιο στη δυτική πλευρά (προς την παραλία Έδεμ) κοντά στην είσοδο θα λειτουργεί το κέντρο διοίκησης και οι χώροι διαχειμανσης και συντήρησης των σκαφών. Στην πλευρά αυτή με πρόσωπο προς την μαρίνα θα κατασκευαστεί το  ξενοδοχείο.

Κατά μήκος της Λ.Ποσειδώνος θα διατηρηθεί το κολυμβητήριο και θα δημιουργηθούν επιπλέον χώροι γραφείων, καταστημάτων και αναψυχής, ενώ στην κεντρική προβλήτα θα λειτουργήσουν χώροι εστίασης. Στην ανατολική πλευρά δίπλα από το παράκτιο πάρκο Αλίμου, θα μεταφερθεί ο Ναυτικός Όμιλος.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών (με δυνατότητα επέκτασης στα 50 έτη) έχει παραχωρηθεί στην  «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου», θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις του Ομίλου Ελλάκτωρ η οποία με την σειρά της ανέθεσε στην επίσης θυγατρική του ομίλου REDS, το έργο ανάπτυξης, μελέτης και κατασκευής.

Η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με δυνατότητα φιλοξενίας 979 σκαφών και μεγάλων θαλαμηγών μήκους έως και 50 μέτρων.

Απέχει μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. από το Λιμάνι του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, και Λεωφορεία.