Βιώσιμες μετακινήσεις από την Freenow
Βιώσιμες μετακινήσεις από την Freenow

Βιώσιμες μετακινήσεις από την Freenow

Έως το 2030 δεσμεύεται να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας ή ατμού που αγοράζει ή καταναλώνει κατά 42% από το 2021.
RE+D magazine
11.06.2024

Περισσότερο βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη υπόσχεται η εφαρμογή για Taxi FREENOW

Τον τελευταίο χρόνο, οι διαδρομές FREENOW με ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά 34%. Συνολικά, 46% των διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του app σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Αυτό σημαίνει πως εξοικονομήθηκαν 2.067 τόνοι CO2 με ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας σε όλη την Ευρώπη, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τις εναλλακτικές επιλογές μικροκινητικότητας, οι χρήστες του FREENOW app στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν κράτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί μέσω του στόλου «Green Ταξί» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η FREENOW έχει δεσμευτεί πανευρωπαϊκά για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς είναι ενεργή σε 9 χώρες και περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις. Μάλιστα, η πλατφόρμα προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών επιλογών σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο και το Δουβλίνο.