Βρίσα Λέσβου: Ξαναχτίζεται το σχολείο που κατέρρευσε στον σεισμό του 2017
Βρίσα Λέσβου: Ξαναχτίζεται το σχολείο που κατέρρευσε στον σεισμό του 2017

Βρίσα Λέσβου: Ξαναχτίζεται το σχολείο που κατέρρευσε στον σεισμό του 2017

Share Copy Link
RE+D magazine
16.01.2026

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την κατασκευή νέων κτηρίων που θα στεγάσουν το 3θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το μονοθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στη Βρίσα Λέσβου.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.689.274,20 ευρώ, αφορά στην κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, στη θέση του σχολείου που υπέστη ολική καταστροφή στον σεισμό του 2017. 

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η ανέγερση τριών πλήρως διαχωρισμένων και λειτουργικά αυτόνομων κτιρίων για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, καθώς και της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, η οποία λειτουργεί ως ανεξάρτητο κτίριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου και της ευρύτερης κοινότητας.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027», με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.