Βυθίστηκε το θρυλικό πλωτό εστιατόριο Jumbo Floating
Βυθίστηκε το θρυλικό πλωτό εστιατόριο Jumbo Floating

Βυθίστηκε το θρυλικό πλωτό εστιατόριο Jumbo Floating

RE+D magazine
22.06.2022

Βυθίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας την Κυριακή το διάσημο πλωτό εστιατόριο Jumbo Floating Restaurant του Χονγκ Κονγκ , ενώ κατευθυνόταν προς άγνωστη τοποθεσία, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία.

Βυθίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας την Κυριακή το διάσημο πλωτό εστιατόριο Jumbo Floating Restaurant του Χονγκ Κονγκ , ενώ κατευθυνόταν προς άγνωστη τοποθεσία, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία.

Πριν από το ταξίδι του, ναυτικοί μηχανικοί είχαν προσληφθεί για να επιθεωρήσουν το πλωτό εστιατόριο και είχαν δώσει «όλες τις σχετικές εγκρίσεις». Ωστόσο, την Κυριακή βυθίστηκε κοντά στα νησιά Paracel καθώς «συνάντησε αντίξοες συνθήκες» και άρχισε να βάζει νερά, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Το βάθος στη θάλασσα είναι τέτοιο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εκτέλεση εργασιών διάσωσης», πρόσθεσε η εταιρεία, σύμφωνα με το BBC.

Το εστιατόριο, είχε συσσωρεύσει χρέη για σχεδόν μια δεκαετία και η πανδημία το ανάγκασε να αναστείλει τις δραστηριότητές του καθώς δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες επισκευές από τον ιδιοκτήτη του.

Το πλωτό εστιατόριο που είχε την μορφή αυτοκρατορικού παλατιού, αποτελούσε  γνώριμο θέαμα στο λιμάνι του Αμπερντίν, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων της Βασίλισσας Ελισάβετ.  Όμως η αίγλη του μειώθηκε τα τελευταία χρόνια. Για κάποιους, η απώλεια του δέιχνει την αβεβαιότητα για το μέλλον του Χονγκ Κονγκ ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου