Δάνειο €117 εκατ. από την ICG Real Estate στη Salboy για οικιστικό στο Μάντσεστερ
Δάνειο €117 εκατ. από την ICG Real Estate στη Salboy για οικιστικό στο Μάντσεστερ

Δάνειο €117 εκατ. από την ICG Real Estate στη Salboy για οικιστικό στο Μάντσεστερ

Η κατασκευή του έργου στην πρώην ζυθοποιία Boddington θα ολοκληρωθεί το 2026.
RE+D magazine
27.03.2024

Η ICG Real Estate, το τμήμα ακινήτων της ICG, έχει χορηγήσει δάνειο €117 εκατ. στη Salboy Limited για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη ενός μεγάλου οικιστικού έργου 556 διμαερισμάτων (BTR) στην περιοχή «Green Quarter» του Μάντσεστερ.

Το Waterhouse Gardens είναι ένα νέο συγκρότημα κατοικιών που χτίστηκε στη θέση της πρώην ζυθοποιίας Boddington στο Μάντσεστερ. Η τοποθεσία είναι ιδανική για εύκολη πρόσβαση στις βασικές περιοχές της πόλης.

Τα διαμερίσματα είναι πολυτελή με ιδιωτικό κλαμπ που περιλαμβάνει πισίνα, γήπεδα σκουός και μπάσκετ και ιδιωτικό κινηματογράφο. Το συγκρότημα θα διαθέτει επίσης 2.787 τετραγωνικών μέτρων εμπορικού χώρου, εστιατόρια, μπαρ και γραφεία. Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026.

Σύμφωνα με το ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής οι κατασκευαστικές εργασίες στο εργοτάξιο θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους ντόπιους και το ολοκληρωμένο σχέδιο θα παραδώσει 6.000 τετραγωνικά πόδια εμπορικού χώρου, ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει διάφορους μικρούς λιανοπωλητές.

Το πρώην εργοστάσιο Boddingtons, που ιδρύθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 1800, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο ζυθοποιείο του Μάντσεστερ που παρήγαγε 100.000 μπύρα κάθε χρόνο. Η παραγωγή σταμάτησε το 2005 και η σταδιακή κατεδάφιση ολοκληρώθηκε με την εμβληματική καμινάδα από τούβλα να πέφτει το 2010. Η Latimer αγόρασε το μέρος της τοποθεσίας μια δεκαετία αργότερα, το 2021.