Δεσμεύονται ακίνητα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ασπεν
Δεσμεύονται ακίνητα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ασπεν

Δεσμεύονται ακίνητα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ασπεν

Τα περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή είχαν αποκτηθεί το 2008 έναντι $36,5 εκατ. και $11,8 εκατ. αντίστοιχα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
21.03.2022

Μια έπαυλη στο Rocky Mountain που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα μπει σύντομα στην «λίστα» με τα περιουσιακά στοιχεία που του έχουν δεσμεύσει ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και Ευρώπη ύστερα από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μεταξύ των πολλών ακινήτων του Αμπράμοβιτς είναι και μια μοντέρνα έπαυλη 14.000 τετραγωνικών ποδιών σε 200 στρέμματα στο Snowmass του Κολοράντο λίγο έξω από το Ασπεν. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος -του οποίου τα γιοτ, η ποδοσφαιρική ομάδα και τα ακίνητα φιλέτο στο Λονδίνο, τη Γαλλία και το St. Barts του χάρισαν υψηλό «προφίλ» στη Δύση- απέκτησε το εν λόγω ακίνητο το 2008 έναντι $36,5 εκατ.

Ντόπιοι μεσίτες λένε ότι το περιουσιακό στοιχείο πιθανότατα θα πουληθεί για περισσότερο από $50 εκατ. λόγω των αυξανόμενων τιμών καθιστώντας το, το δεύτερο πιο ακριβό σπίτι που θα πουληθεί ποτέ στην περιοχή του Ασπεν.

«Είναι ένα απίστευτο ακίνητο και πολύ σπάνιο», δήλωσε ο Ράιλι Γουόργουικ, συνιδρυτής του μεσιτικού γραφείου Saslove & Warwick με έδρα το Άσπεν στο Douglas Elliman Real Estate. «Πολλοί από τους πελάτες μου έχουν ρωτήσει γι αυτό».

Ο Αμπράμοβιτς έχει επίσης ένα σπίτι σε στυλ σαλέ 5.500 τετραγωνικών ποδιών στο Snowmass Village, το οποίο αγόρασε το 2008 για $11,8 εκατ σύμφωνα με τοπικά αρχεία. Το ακίνητο, ακριβώς κάτω από το μεγαλύτερο σπίτι του, πιθανότατα χρησιμεύει ως ξενώνας, σπίτι επιστάτη ή σπίτι σκι, καθώς βρίσκεται δίπλα στις πίστες, λένε οι ίδιες πηγές.