Δημοπρατείται η μελέτη σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον ΒΟΑΚ
Δημοπρατείται η μελέτη σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον ΒΟΑΚ

Δημοπρατείται η μελέτη σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον ΒΟΑΚ

Με την υλοποίηση της προτεινόμενης μελέτης, στόχος σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης είναι να υπάρξει ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων της περιοχής.
RE+D magazine
03.01.2023

Μελέτη για τη σύνδεση των Οικισμών του Δυτικού Ρεθύμνου με τον ΒΟΑΚ δημοπρατείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Μάλιστα, σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμο Ρεθύμνης και τους Προέδρους των οικισμών του Δυτικού Ρεθύμνου (περιοχή Καμπανού) παρουσιάστηκε το έργο προϋπολογισμού 1.500.000 Ευρώ, που αφορά στην Παλαιά Εθνική Οδό, δυτικά του Ρεθύμνου μέχρι τα όρια του Νομού Χανίων, το οποίο εκτελείται από την Π.Ε. Ρεθύμνης και αφορά σε συντήρηση του οδικού δικτύου, κατασκευή τεχνικών κ.α καθώς και η Μελέτη Οδού Σύνδεσης Οικισμών Δυτικού Ρεθύμνου με Β.Ο.Α.Κ προϋπολογισμού 1.200.000 €.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανταποκρινόμενη στις ανάγκες αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε Ρεθύμνου προγραμματίζει την δημοπράτηση της εν λόγω  μελέτης, με απώτερο σκοπό την κατασκευή μιας  νέας οδού, ώστε να υπάρχει ασφαλής και άμεση πρόσβαση προς τον ΒΟΑΚ με όλους τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του «Καμπανού».

Με την υλοποίηση της προτεινόμενης μελέτης, στόχος σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης είναι να υπάρξει ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και η σχεδιαζόμενη διασύνδεση με τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, βελτίωση στην διακίνηση αγροτικών προϊόντων προς τον ΒΟΑΚ, συγκράτηση του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή, βελτίωση της διακίνησης του ήδη έντονου τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, αύξηση της οδικής ασφάλειας για την πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή και αποτελεσματική διευθέτηση της τοπικής και υπεραστικής κυκλοφορίας.