Διαγράφεται από τον Hang Seng η μετοχή της Country Garden
Διαγράφεται από τον Hang Seng η μετοχή της Country Garden

Διαγράφεται από τον Hang Seng η μετοχή της Country Garden

Από τον δείκτη του χρηματιστηρίου του Χονκ Κονγκ αφαιρείται και η Country Garden Services το τμήμα διαχείρισης ακινήτων της εταιρείας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
22.08.2023

Από τις 4 Σεπτεμβρίου διαγράφεται η "προβληματική" κινεζική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Country Garden Holdings από τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ.

Οπως μεταδίδει το Fortune η απόφαση ελήφθη ως μέρος της τριμηνιαίας ανασκόπησης του δείκτη.

Η Sinopharm, η κρατική φαρμακευτική εταιρεία που λανσάρει ένα από τα δύο βασικά εμβόλια της Κίνας για τον COVID, θα πάρει τη θέση της Country Garden. Η Country Garden Services, το τμήμα διαχείρισης ακινήτων της εταιρείας, θα τεθεί εκτός από τον δείκτη Hang Seng China Enterprises Index, ο οποίος παρακολουθεί τις μετοχές των εταιρειών της ηπειρωτικής Κίνας που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Trip.com θα πάρει τη θέση της.

Η απώλεια της θέσης της στον δείκτη Hang Seng είναι μεγάλο "χτύπημα" για το κύρος της Country Garden. Η εταιρεία είχε έσοδα $64 δισ πέρυσι και είχε βρεθεί στην κορυφή ως ένας από τους μεγαλύτερους developers της Κίνας. Η εταιρεία εισήχθη στο δείκτη Hang Seng Index το 2017, μόλις δέκα χρόνια μετά την IPO ύψους $1,7 δισ.