Διευρύνουν την συνεργασία τους Wienerberger και SABO S.A.
Διευρύνουν την συνεργασία τους Wienerberger και SABO S.A.

Διευρύνουν την συνεργασία τους Wienerberger και SABO S.A.

Η ελληνική SABO έχει προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πάνω από 30 έργα για εργοστάσια κεραμοποιίας στο κόσμο.
RE+D magazine
16.09.2022

Τον Ιούνιο του 2022, η SABO S.A. ανέλαβε ένα ακόμα project για τη Wienerberger, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή δομικών υλικών παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της 20ετούς συνεργασίας της με τον αυστριακό όμιλο, η SABO S.A. έχει προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις παραδίδοντας περισσότερα από 30 επιτυχημένα έργα για εργοστάσια κεραμοποιίας της Wienerberger σε Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ελβετία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία & Σερβία.

Το εν λόγω έργο αφορά σε έναν μεγάλης κλίμακας εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της εργοστασιακής της μονάδας στην Kanjiža της Σερβίας,  ενός εκ των 215 εργοστασιακών μονάδων της Wienerberger παγκοσμίως. Σκοπός της επένδυσης, ήταν η αναβάθμιση του τελικού παραγόμενου προϊόντος, από το παραδοσιακό κεραμίδι στέγης σε ένα Premium, μεγαλύτερων διαστάσεων και υψηλής ποιότητας, καθώς και των απαραίτητων ειδικών τεμαχίων κεραμοσκεπής που το συνοδεύουν. Αυτό επιτεύχθηκε με την αναβάθμιση της τεχνολογίας ψησίματος κεραμιδιών από κασέτες τύπου U, σε κασέτες τύπου Η.

Οι τεχνικές ομάδες της SABO S.A. και της Wienerberger συνεργάστηκαν άρτια για να μελετήσουν και να εντοπίσουν τα σημεία της γραμμής που έχρηζαν αναβάθμισης και νέων μηχανημάτων, καθώς και εκείνα που θα μπορούσαν να μείνουν ως έχουν. Ο εξορθολογισμός της επένδυσης επηρέασε σημαντικά το επενδυτικό κόστος, βοηθώντας, παράλληλα στην εστίαση σε κρίσιμους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας.

Το project ήταν γεμάτο ενδιαφέρουσες προκλήσεις στα στάδια μελέτης και υλοποίησης του, καθώς οι μηχανικοί έπρεπε να εργαστούν διαδοχικά, σε διαφορετικές περιοχές  του εργοστασίου και εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος, συντονίζοντας, παράλληλα, τις τεχνικές ομάδες τρίτων προμηθευτών.

Η CEO της SABO S.A., κ. Ευγενία Κοίλιαρη αναφέρει: «Μαζί με τη Wienerberger, επενδύουμε σε έργα καινοτομίας και εξοπλισμό αιχμής για την αγορά της κεραμοποιίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ομάδας και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο έργο!».