Δρομολογεί το placement στην Trade Estates η Fourlis
Δρομολογεί το placement στην Trade Estates η Fourlis

Δρομολογεί το placement στην Trade Estates η Fourlis

RE+D magazine
11.04.2024

Την διάθεση ποσοστού έως 14% από το σύνολο των μετοχών που ελέγχει ο όμιλος Fourlis στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ δρομολογεί τους επόμενους μήνες ο όμιλος.

Οπως είπε ο Πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής κατά την τηλεδιάσκεψη σε αναλυτές της αγοράς, στόχος είναι το ποσοστό του βασικού μετόχου να κατέλθει του 50%, έτσι ώστε να προχωρήσει η αποενοποίηση της ΑΕΕΑΠ. Εξάλλου η "απομάκρυνση" έχει ήδη ξεκινήσει από τα μισθώματα αφού ο όμιλος από μισθωτής του του 100% των ακινήτων της ΑΕΕΑΠ στο παρελθόν σήμερα, έχει παραμείνει στο 30% το οποίο θα υποχωρήσει περαιτέρω όταν ανοίξει το εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό.

Το commercial hub στο μεγάλο Project της Lamda Development στο Ελληνικό εντός του οποίου θα κατασκευαστεί το εμπορικό πάρκο της Trade Estates έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες και εκτιμάται πως έως τις αρχές του νέου έτους θα έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες (εκσκαφές κλπ) με ορίζοντα παράδοσης το γ' τρίμηνο του 2027.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος κατέχει το 64% της Trade Estates, η Autohellas το 10%, το family office της Μαριάννας Λάτση το 3% και η ελεύθερη διασπορά των επενδυτών φτάνει το 22%.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών ο κ. Βασίλης Φουρλής δήλωσε αισιόδοξος τόσο για την πορεία του κλάδου των ακινήτων όσο και για το λιανεμπόριο. Μάλιστα αναφερόμενος ειδικά στα καταστήματα ΙΚΕΑ υπογράμμισε ότι στα τέλη του τρέχοντος έτους και στα μέσα του επόμενου αναμένεται η λειτουργία νέων καταστημάτων σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης καθώς και στη δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος στο Ελληνικό το 2027.