Δυναμώνει το "fashion retail" της Σταδίου η Στοά Αρσακείου
Δυναμώνει το "fashion retail" της Σταδίου η Στοά Αρσακείου

Δυναμώνει το "fashion retail" της Σταδίου η Στοά Αρσακείου

Θα προσφέρει μια ολοληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες με 4 δυνατές μπράντες.
Ειρήνη Θεοφανίδου
05.07.2024

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η "μεταμόρφωση" της Στοάς Αρσακείου, η ανακατασκευή της οποίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

H Legendary Food που έχει αναλάβει την ανάπλαση χώρων της Στοάς και τη χρήση για 35 χρόνια, υλοποιώντας μια πολύ σημαντική και απαιτητική επένδυση, εκμίσθωσε 12.000 τ.μ από τα συνολικά 25.000 τ.μ όλου του κτιρίου. Στο ιστορικό κτίριο στεγάζονται ανεξάρτητα από τους χώρους που μίσθωσε η εταιρεία, στο β’ όροφο το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) και στο υπόγειο το Θέατρο Τέχνης.

Μετά το πολύ "δυνατό" deal που ανακοίνωσε πρόσφατα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη λειτουργία του "Europa Experience" -συμφωνία που δείχνει και τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της αναβίωσης της Στοάς- προχωρά σε συμφωνίες 4 καταστημάτων γνωστών brand στο χώρο της ένδυσης στα καταστήματα με πρόσοψη την οδό Σταδίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Notos είναι προ των πυλών για να ανοίξει ένα κατάστημα της γνωστής μάρκας Lacoste αλλά και της The Bostonians το οποίο, μάλιστα, θα αποτελεί και τη ναυαρχίδα του brand. Η οδός Σταδίου αποτελεί έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας και η εταιρεία μετά την -όπως όλα δείχνουν- αποχώρηση από τον πρώην Λαμπρόπουλο ύστερα από το deal της Dimand με την Τράπεζα Πειραιώς δίνει "ειδικό βάρος"στο νέο σημείο.

Σημείο το οποίο όπως αναφέρει ο Δ/νων Σύμβουλος της Legendary Food, Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος στο ered θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της Σταδίου ως έναν δρόμο με ισχυρό εμπορικό ενδιαφέρον στο κομμάτι του fashion retail τα επόμενα χρόνια ενώνοντας την "αλυσίδα" μεταξύ του Συντάγματος και της Ομονοίας.

"Με τη μίσθωση του συγκεκριμένου κτιρίου, θέλουμε να συνδράμουμε αποφασιστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη του κέντρου της Αθήνας, μέσα από τη δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού πολυχώρου, που θα αποτελεί κόμβο γαστρονομίας, πολιτισμού και εμπορίου" επισημαίνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και συμπληρώνει: "Η Στοα Αρσακείου θα προσφέρει μια συνολική εμπειρία με μεγάλα καταστήματα εστίασης και πώλησης προϊόντων τροφίμου αλλά και το fashion retail καταστήματα με 4 δυνατές μπράντες. Μάλιστα, οι λιανέμποροι "ποντάρουν" στο ότι προβλέπεται μεγάλη ανάπτυξη πολλών και γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Είμαστε βέβαιοι ότι η αναγέννηση της εμβληματικής Στοάς Αρσακείου θα τονώσει την καταναλωτική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή, και θα δημιουργήσει μια συνεχή ροή επισκεπτών μεταξύ πλατείας Συντάγματος και πλατείας Ομονοίας".

Όσον αφορά στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», θα συνεχίσει τη λειτουργία του, ενώ έχει προβλεφθεί επένδυση της Legendary Food για την αναμόρφωση της εισόδου. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα €15 εκατ. εκτός των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους μισθωτές. Μετά την αποπεράτωση των εργασιών, η επισκεψιμότητα στη Στοά θα φτάνει τα 7.000 έως 8.000 άτομα την ημέρα.