Εγκαινιάστηκαν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών
Εγκαινιάστηκαν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών

Εγκαινιάστηκαν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών

Εργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής με πάνω από €7 εκατ. με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.
RE+D magazine
13.12.2022

Το εμβληματικό έργο του εκσυγχρονισμού των χώρων του Ωδείου Αθηνών εγκαινίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το σημαντικό αυτό έργο είχε μείνει ημιτελές από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και σήμερα με την "αρωγή" της Περιφέρειας Αττικής που χρηματοδότησε με πόρους από το ΠΕΠ Αττική 2014 – 2020 που ξεπέρασαν τα €7 εκατ. γίνεται πραγματικότητα.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε η αποπεράτωση του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» δυναμικότητας 600 θέσεων μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώθηκε πλήρως το Κέντρο Τεχνολογίας Κ3, το Φουαγιέ Τεχνών, η Νέα Σκηνή, το Εστιατόριο – χώροι πολλαπλών χρήσεων που επιτρέπουν στο Ωδείο Αθηνών να επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του ως κύτταρο τεχνών, εκπαίδευσης, καινοτομίας, δημιουργικότητας και κοινωνικής έκφρασης, τόσο για όσους και όσες δραστηριοποιούνται γύρω από τους εν λόγω τομείς, όσο και για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας παραστάσεις και δραστηριότητες.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, όπως ανέφερε στην ομιλία του και ο κ. Πατούλης, ενέκρινε και την πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου, ύψους €790.000, με στόχο τη ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του πολύτιμου Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου.