Εικονικό βιομηχανικό μουσείο σε κτίριο στα παλαιά δημοτικά σφαγεία Θεσ/νίκης
Εικονικό βιομηχανικό μουσείο σε κτίριο στα παλαιά δημοτικά σφαγεία Θεσ/νίκης

Εικονικό βιομηχανικό μουσείο σε κτίριο στα παλαιά δημοτικά σφαγεία Θεσ/νίκης

Ο Δήμος συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιο επανάχρησης των κτιρίων της πόλης.
RE+D magazine
18.01.2023

Σε ένα εικονικό βιομηχανικό μουσείο σχεδιάζεται να αναδειχθεί το μικρό κτίριο στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων που σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Το κτίριο αυτό, με την αποκατάσταση του οποίου στο σύνολό του το κτιριακό συγκρότημα των παλαιών δημοτικών σφαγείων αναβαθμίζεται και αποδίδεται στην πόλη, παραχωρείται κατά χρήση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης προς τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και την Εταιρεία Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Όπως προγραμματίζεται, το μικρό αυτό κτίριο, που σήμερα παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, πρόκειται να ανακατασκευαστεί με δαπάνες του ΣΒΕ και της ΕΕΠΑΘ κατά τρόπο με τον οποίο θα διαφυλάσσεται απόλυτα ο χαρακτήρας του βιομηχανικού κτιρίου και θα διασφαλίζεται η απόλυτη αισθητική εναρμόνιση με τα ήδη ανακαινισμένα κτίρια στο οικόπεδο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

Ολοκληρώνεται το σχέδιο επανάχρησης των κτιρίων

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αξιοποιήσει το εμβληματικό κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, που δεσπόζει στην περιοχή, ως Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας του με τη Cisco. «Πλέον με την αποκατάσταση και του τελευταίου μικρού κτιρίου ολοκληρώνεται η επανάχρηση του κτιριακού συγκροτήματος των παλαιών δημοτικών σφαγείων και αναβαθμίζεται όλη η περιοχή», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης.