Έκανε πίσω η αγορά για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς
Έκανε πίσω η αγορά για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς

Έκανε πίσω η αγορά για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς

Ο διαγωνισμός για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
03.05.2023

Ένας ενδιαφερόμενος υπέβαλε τελικά προσφορά στον διαγωνισμό για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην Οδό Πειραιώς την περασμένη βδομάδα

Το έργο για το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι θα υλοποιηθεί μεσω Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός λειτουργικού, σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €140 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)

Από τα τέσσερα σχήματα που προκρίθηκαν στη Β`φάση του διαγωνισμού (ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., INTRAKAT A.E. – REDEX A.E., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – DIMAND A.E.) τελικά προσφορά υπέβαλε μόνο το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX 

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου  που θα κατασκευαστεί στην Πειραιώς 166, στο ύψος του Ταύρου ανέρχεται στα 52.578,17 τμ Θα διαθέτει σταθμό αυτοκινήτων, με δυνατότητα στάθμευσης 332 οχημάτων.

Στο κτηριακό σύνολο θα στεγάζονται τα Γραφεία Δ/νσης Γ.Δ.Π.Μ.Α. Δ23-Κ.Ε.Δ.Ε. και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, Αρχεία-Αποθήκες, Εστιατόριο, Μουσείο Τεχνολογίας, Συνεδριακό κέντρο με αμφιθέατρο, Κυλικείο-Αναψυκτήριο & χώρος υποδοχής πληροφόρησης εκδηλώσεων, καταστήματα, Παιδικός σταθμός.

Το κτήριο θα ακολουθεί τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και για το σκοπό αυτό προβλέπεται η δημιουργία εξωτερικού βιοκλιματικού μανδύα από τρεις επιδερμίδες από υαλοπετάσματα, πετάσματα αναρρίχησης φυτών και ρυθμιζόμενες κατακόρυφες περσίδες αλουμινίου, χρήση φυτεμένων δωμάτων, χρήση ψυχρών υλικών, κ.λ.π).