Εκκλησία 150 ετών στο Λονδίνο μετατρέπεται σε χώρους γραφείων
Εκκλησία 150 ετών στο Λονδίνο μετατρέπεται σε χώρους γραφείων

Εκκλησία 150 ετών στο Λονδίνο μετατρέπεται σε χώρους γραφείων

Θα αποτελείται από δυο κτίρια συνολικής επιφάνειας 14.261 τετραγωνικών ποδιών.
Ειρήνη Θεοφανίδου
12.04.2022

Η εκκλησία St Michael & All Angels στο Hackney του Λονδίνου που μετρά 150 χρόνια ζωής πρόκειται να μετατραπεί σε χώρους εργασίας, καθώς τα παραδοσιακά γραφεία του Λονδίνου απομακρύνονται περισσότερο μετά την πανδημία.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Aitch Group και ο επενδυτής ακινήτων VFund έχουν συνάψει κοινοπραξία για την αποκατάσταση και ανάπτυξη του διατηρητέου κτιρίου Grade I, το οποίο είναι ένα από τα μόλις έξι που έχουν απομείνει στον δήμο.

Το λεγόμενο campus γραφείων θα αποτελείται από δύο κτίρια που ονομάζονται Vetus και Novum τα οποία έχουν ήδη πάρει την έγκριση του συμβουλίου. Τα δυο κτίρια θα αρχίσουν να ανακατασκευάζονται στο χώρο των 14.261 τετραγωνικών ποδιών μόλις εξασφαλιστεί ενοικιαστής, αν και η Vetus αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο και η Novum αναμένεται να χρειαστεί 18 μήνες για να ανακατασκευαστεί.

Τα γραφεία θα απέχουν λίγα λεπτά απόσταση από το σταθμό Old Street και το Bishopsgate. Θα διαθέτουν αίθουσες συσκέψεων, χώρους ομαδικής εργασίας, καθώς και κοινόχρηστους χώρους όπως κουζίνα και τραπεζαρία. Η Trehearne Architects, η εταιρεία πίσω από γνωστά project κτιρίων σε Pall Mall, Victoria και West End, έχει σχεδιάσει τις προτάσεις.