Εκπαιδεύει "τα ταλέντα της" στις αερομεταφορές η Emirates SkyCargo
Εκπαιδεύει "τα ταλέντα της" στις αερομεταφορές η Emirates SkyCargo

Εκπαιδεύει "τα ταλέντα της" στις αερομεταφορές η Emirates SkyCargo

RE+D magazine
07.06.2024

Η Emirates SkyCargo, το τμήμα εμπορευματικών αερομεταφορών της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια στους εργαζόμενους του τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.

Οπως λέει η εταιρεία λαμβάνοντας υπόψη ότι σημειώνεται έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων να εξελίξουν την καριέρα τους στην αεροπορική εταιρεία.

Εφόσον χωριστούν σε δύο ομάδες των 16 ατόμων, οι υποψήφιοι - υπήκοοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και υποψήφιοι άλλων εθνικοτήτων -  που συγκεντρώνουν υψηλές επιδόσεις, επιλέγονται από την αρμόδια ομάδα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates SkyCargo. Το πρόγραμμα, το οποίο έχει διάρκεια 15 ημερών, περιλαμβάνει έξι συνεδρίες που εστιάζουν στην προετοιμασία και τη στρατηγική βελτιστοποίηση των υφιστάμενων και μελλοντικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της ενσωμάτωσης της καινοτομίας σε κάθε σημείο επαφής και των απτών πρακτικών βιωσιμότητας. 

Οι συνεδρίες  υποστηρίζονται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής καθοδήγησης. Οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν πιστοποίηση από την AviationNOW, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Εμπορευματικών Μεταφορών (The International Air Cargo Association TIACA), του οργανισμού που εκπροσωπεί όλες τις πτυχές των εμπορευματικών αερομεταφορών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, η Emirates SkyCargo συνεργάστηκε με την AviationNOW, την αεροπορική ομάδα του ομίλου GrowNOW. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία της Emirates στο Ντουμπάι και αποτελείται από έναν συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών συνεδριών, παρέχοντας στους υποψηφίους εργαλεία για άμεση χρήση τόσο στον ήδη υπάρχοντα ρόλο τους όσο και στο επόμενο στάδιο της καριέρας τους. 

Μετά την πρώτη προγραμματισμένη σειρά μαθημάτων, η Emirates SkyCargo σχεδιάζει να επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.