Νέο κτίριο γραφείων στο "δακτυλίδι" της Κηφισίας από τη Noval
Νέο κτίριο γραφείων στο "δακτυλίδι" της Κηφισίας από τη Noval

Νέο κτίριο γραφείων στο "δακτυλίδι" της Κηφισίας από τη Noval

Με χρηματοδότηση από το "πράσινο" ομόλογο
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.11.2022

Επιπλέον 2.600 περίπου τμ σύγχρονων γραφειακών χώρων θα προστεθούν στο επιχειρηματικό κέντρο του Αμαρουσίου στο "δακτυλίδι" της Κηφισίας. Η Noval Property η οποία διαθέτει ήδη περί τα 30.000 τμ γραφειακούς χώρους στην περιοχή, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή επιπλέον 17.000 τμ στο οικόπεδο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak,ανακoίνωσε την αγορά δύο νέων οικοπέδων.

Το πρώτο αφορά οικόπεδο με επιφάνεια 1.543,13 τ.μ., επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 43, στο οποίο υπάρχει διώροφο κτήριο (υπόγειο, ισόγειο & Α΄ όροφος) συνολικής δομημένης επιφάνειας 945,3 τ.μ.

Το δεύτερο ακίνητο αφορά αδόμητο οικόπεδο επιφάνειας 1.093,27 τ.μ., επί της συμβολής των οδών Φραγκοκλησιάς & Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.

Τα δύο όμορα ακίνητα θα συνενωθούν και θα σχηματίσουν ένα ενιαίο οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.636,40 τ.μ..

Στο εν λόγω ενιαίο οικόπεδο, η Noval Property, έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, προγραμματίζει την ανάπτυξη νέου, σύγχρονου κτηρίου γραφείων, το οποίο θα ενσωματώνει τις αρχές του βιοκλιματικού και έξυπνου σχεδιασμού, ενώ θα δρομολογηθεί και η πιστοποίησή του κατά LEED.

Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 2,426 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ομόλογο της Noval Property.

Η Noval Property, προσηλωμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, συνεχίζει να αναπτύσσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό της, επενδύοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη ποιοτικών, σύγχρονων και περιβαλλοντικά πιστοποιημένων κτηρίων γραφείων, που βρίσκονται σε βασικούς άξονες συγκέντρωσης επαγγελματικών ακινήτων, όπως στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ακίνητα υψηλών προδιαγραφών και υπεραξία για τους συμμετόχους της.