Πωλητής είναι η Ελλάκτωρ και το τίμημα συμφωνήθηκε στα 114,7 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η Μότορ Όιλ και η Ελλάκτωρ είναι συνδεδεμένα μέρη, καθώς η πρώτη συμμετέχει με ποσοστό 29,87% στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης. Μετά την συγκεκριμένη πώληση στις εταιρείες του Ομίλου παραμένουν η AKTΩΡ παραχωρήσεις και η REDS.
Η ΗΛΕΚΤΩΡ δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων και στην αξιοποίηση βιομάζας.
Διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην ενεργειακή εκμετάλλευση του βιοαερίου που παράγεται σε χώρους υγειονομικής ταφής και μεταξύ των έργων που ξεχωρίζουν ανήκουν η μελέτη, κατασκευή και πολυετή λειτουργία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στη Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) των Ανω Λιοσίων στη Φυλή, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στον κόσμο, εγκατεστημένης ισχύος 24 MW.
Όπως επισημαίνεται από τον όμιλο της Μότορ Όιλ το 2023 ο όμιλος ΗΛΕΚΤΩΡ διέθετε σε λειτουργία 4 μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων ετήσιας δυναμικότητας άνω των 700.000 τόνων, 2 μονάδες επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων, καθώς και 4 έργα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 33 MW.
Την ίδια χρονιά ανέλαβε κατασκευαστικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 51,4 εκατ. ευρώ (μερίδιο της ΗΛΕΚΤΩΡ) και αντικείμενο λειτουργίας 28,6 εκατ. ευρώ (συν 34,5 εκατ. ευρώ δικαιώματα προαίρεσης), είτε αυτόνομα, είτε μέσω κοινοπραξιών.
Επίσης, ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος (εκκρεμεί η σχετική υπογραφή) σε συμβάσεις έργων ύψους 51,5 εκατ. ευρώ (μερίδιο ΗΛΕΚΤΩΡ). Στις 31.12.2023, η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατασκευής έργων ύψους 75,1 εκατ. ευρώ (εταιρική μετοχή) και λειτουργικό ανεκτέλεστο 36,5 ευρώ εκατ. (μερίδιο της εταιρείας εκτός ιδιωτικών συμβάσεων/επενδύσεων και έργων παραχώρησης/ΑΠΕ), και επιπλέον 61,5 εκατ. ευρώ (μετοχή της εταιρείας) δικαιώματα προαίρεσης».
Στον Τομέα της Κυκλικής Οικονομίας ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης με την εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων και βιολογικών αποβλήτων, διαχείρισης ειδικών ροών απορριμμάτων, αλλά και ανάληψης ποικίλων παραγωγικών επενδύσεων σε ΑΠΕ, THALIS, που απέκτησε το 2022. Στην ίδια κατεύθυνση, το 2022, αποκτήθηκε και η εταιρεία VERD που έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων.