Εξελίξεις για το Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ
Εξελίξεις για το Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ

Εξελίξεις για το Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ

Ο διαγωνισμός σχεδιάζεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2023 με το κόστος να εκτιμάται αρχικά σε περίπου €250 εκατ.
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
02.11.2022

Η κατασκευή και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ μέσω ΣΔΙΤ αποφασίσθηκε στην συνεδρίαση τη Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Η εν λόγω Κυβερνητική επιτροπή απαρτίζεται από 12 Υπουργούς και είναι αρμόδια για την κατάρτιση και έγκριση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Ο διαγωνισμός σχεδιάζεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2023 με το κόστος να εκτιμάται αρχικά σε περίπου €250 εκατ. Η περιοχή συνολικής έκτασης 154,8 στρεμμάτων περίπου, βρίσκεται στα όρια του Μητροπολιτικού Κέντρου Αθήνας σε κεντρική περιοχή του Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Σήμερα καταλαμβάνεται από 93 εγκαταστάσεις (91 από αυτά κτήρια) συνολικής κάλυψης 68.084,95 τ.μ. και δόμησης 88.670,7 τ.μ. Από αυτά θα διατηρηθούν 25 κτίρια ενώ θα κατασκευαστούν άλλα πέντε. Η συνολική δόμηση θα φτάσει τα 148.704 τ.μ. εκ των οποίων τα 98.000 θα αφορούν στα 5 νέα κτήρια.

Τα υπουργεία που σχεδιάζεται να μεταφερθούν είναι τα: Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών. Το ίδιο ισχύει και για φορείς όπως οι ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ ΑΕ, ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, ΕΤΑΔ ΑΕ.