Εξετάζονται μέτρα για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου
Εξετάζονται μέτρα για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου

Εξετάζονται μέτρα για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου

Ιδρύεται Εταιρεία Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Εργων και Μελετών.
RE+D magazine
30.03.2022

Συναντήσεις με εκπροσώπους των εργοληπτών πραγματοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να βρεθεί λύση για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης στα "Παραπολιτικά 90.1" προσθέτοντας, με αφορμή τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες ότι θα δοθεί λύση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είπε στις συναντήσεις που γίνονται εκπροσωπούνται όλοι οι εργολήπτες χωρίς εξαιρέσεις, ενώ απώτερος στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να επουλωθούν παθογένειες ετών και να εξορθολογιστεί το σύστημα.

Υπογράμμισε ότι «ήδη αυτό που έχουμε προβλέψει είναι η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών και η ίδρυση Εταιρείας Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Έργων και Μελετών προκειμένου οι αναπροσαρμογές να γίνονται αυτόματα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «για πρώτη φορά το Δημόσιο δίνει ισότιμη συμμετοχή στον ιδιωτικό τομέα κατά 50% λαμβάνοντας έτσι άμεσα υπόψη τα μηνύματα της αγοράς».