Εκσυγχρονίζεται το σύστημα άρδευσης της Νέας Ιωνίας
Εκσυγχρονίζεται το σύστημα άρδευσης της Νέας Ιωνίας

Εκσυγχρονίζεται το σύστημα άρδευσης της Νέας Ιωνίας

Η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής ανέρχεται στα 579.117,20 ευρώ.
RE+D magazine
12.12.2022

Την ολική αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης του δήμου Νέας Ιωνίας με στόχο τη δυνατότητα επέκτασης του σε όλες τις περιοχές του Δήμου και την περαιτέρω ανάπτυξη του πρασίνου όσο και της ορθολογικότερης χρήσης του νερού, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα  579.117,20 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά την αναβάθμιση και τον συνολικό εκσυγχρονισμό του εγκατεστημένου εξοπλισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του συστήματος σε βάθος χρόνου αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε όλες τις περιοχές του Δήμου λαμβάνοντας υπ’ όψη τόσο την αξιοπιστία του εν λόγω συστήματος όσο και τις υψηλές προδιαγραφές και λειτουργίες που το διέπουν, καθώς η τελευταία φορά που αναβαθμίστηκε το αρδευτικό σύστημα ήταν το 2014 μόνο με την αντικατάσταση του λογισμικού τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού με την νεότερη έκδοσή του.