Εμβληματικό νεοκλασσικό του Πειραιά στο χαρτοφυλάκιο της Orilina
Εμβληματικό νεοκλασσικό του Πειραιά στο χαρτοφυλάκιο της Orilina

Εμβληματικό νεοκλασσικό του Πειραιά στο χαρτοφυλάκιο της Orilina

H εταιρεία ανακοίνωσε εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης προκειμένου να αναβαθμίσει το κτίριο σε κλάσης Α
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
05.07.2022

Στην αγορά περίπου 2.000 τ.μ. που εκτείνεται σε 3 ορόφους επί της Εθνικής Αντιστάσεως του «Αρχοντικού Καλαμάρη» προχώρησε η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ η οποία ανακοίνωσε εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης προκειμένου να αναβαθμίσει το κτίριο σε κλάσης Α.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να υπερβεί τα €4.5 εκατ.

Τo διατηρητέο νεοκλασσικό κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση της Μάκρας Στοάς, Εθν. Αντιστάσεως και Τσαμαδού δίπλα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, κτίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα, από τον εύπορο μεγαλέμπορα Νικόλαο Καλαμάρη. Μετά το θάνατο του το 1901 το σπίτι πωλείται, ανακαινίζεται εκ βάθρων και μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με την επωνυμία "Παρθενών". Το 1991 πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου Χαραγκίωνη ο οποίος πρόσθεσε ένα ακόμα όροφο και το μετέτρεψε στο εμπορικό κέντρο "Το Ρολόι" με συνολική επιφάνεια 3.500 τμ.

Στο κτίριο λειτουργούσαν καταστήματα στο ισόγειο και γραφεία και φροντιστήρια στους ορόφους ενώ ένα διάστημα στεγαζόταν εκεί η Νομαρχία του Πειραιά.

Βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, μόλις 150 μέτρα από την Ακτή Μιαούλη & Βασ. Διασταύρωση Λ. Γεωργίου και 100μ από Πύργο Πειραιά. Το κτίριο διαθέτει τρεις ξεχωριστές εισόδους και ο σταθμός του τραμ βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

Οι όροφοι έχουν εξαιρετική θέα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στον τελευταίο όροφο εσωτερικό αίθριο εξασφαλίζει στους εσωτερικούς χώρους άπλετο φυσικό φωτισμό.