Ενίσχυση υποδομών και μεταφορών αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους
Ενίσχυση υποδομών και μεταφορών αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους

Ενίσχυση υποδομών και μεταφορών αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους

Το υπουργείο έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων με σημαντική συνεισφορά, αφ' ενός στην ανάπτυξη της χώρας και αφ' ετέρου στην ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη.
RE+D magazine
28.06.2023

Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως είπε ο νέος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

"Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υποδομές και οι μεταφορές συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας" είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Συνεχάρη τον απερχόμενο υπουργό, Ιωάννη Γκόλια και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Καραγιάννη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Κεφαλογιάννη. "Και όλα αυτά, σε πλαίσιο διαφάνειας, δικαιοσύνης, εντιμότητας και σεβασμού στο κάθε ευρώ των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων", σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η νέα υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και σημείωσε πως "ο ελληνικός λαός δικαίωσε ήδη δύο φορές την επιλογή του για προσήλωση στο κυβερνητικό έργο, για υψηλούς στόχους και για δουλειά με αποτελέσματα, χωρίς πολλά λόγια. Αυτή η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν και δική μου φιλοσοφία, που θα με καθοδηγεί κατά τη θητεία μου στη θέση ευθύνης, την οποία σήμερα αναλαμβάνω". Υπογράμμισε πως θα αξιοποιήσει τις γνώσεις της ως πολιτικός μηχανικός, στα μεγάλα έργα με τα οποία ασχολήθηκε στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε. 

"Είμαστε στρατιώτες μιας λαϊκής εντολής" σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που τον ενέταξε σε μια ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος Σταϊκούρας. "Θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Ο βραχίονας του κράτους είναι η δημόσια διοίκηση. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς ό,τι καλύτερο".