Έντονο ενδιαφέρον για το Μέγαρο Μποδοσάκη
Έντονο ενδιαφέρον για το Μέγαρο Μποδοσάκη

Έντονο ενδιαφέρον για το Μέγαρο Μποδοσάκη

Στην διαδικασία της αξιολόγησης μπαίνει η β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας που "τρέχει" η Savills για το ακίνητο επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή.
Ειρήνη Θεοφανίδου
16.10.2023

Οι σημαντικότεροι έλληνες παίκτες σε κοινοπραξίες με ξένους επενδυτές κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την μίσθωση του εμβληματικού ακινήτου του Ιδρύματος Μποδοσάκη επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, στην περιοχή του Συντάγματος.

Οι προσφορές περιλαμβάνουν και τις δύο εναλλακτικές δηλαδή την διατήρηση της χρήσης γραφείων είτε την μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο. 

Σε ότι αφορά την περίοδο χάριτος αν και η νέα μισθωτική σύμβαση θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2024 ενδέχεται μετά από διαπραγμάτευση να δοθεί και κάποια περίοδος χάριτος ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες προσαρμογής του κτιρίου στις ανάγκες του νέου ενοικιαστή.

Η β'  φάση της διαδικασίας επιλογής που "τρέχει" για λογαριασμό του Ιδρύματος η Savills ΕΛΛΑΣ εισέρχεται πλέον στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών. Στόχος η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους οπότε και λήγει η σύμβαση με την Eurobank η οποία στεγάζει εκεί τα κεντρικά της γραφεία.

Το εξαώροφο κτίριο γραφείων ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πρωτεύουσας συνδυάζει κλασικιστικά και μοντέρνα στοιχεία και οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1949-1958, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας του Μποδοσάκη (Πρόδρομος Αθανασιάδης).

Σήμερα το Μέγαρο Μποδοσάκη αποτελεί μέρος της περιουσίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο στεγάζεται σε άλλο κτήριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στην οδό Μουρούζη 14, στο κέντρο της Αθήνας. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία.