Επαναφέρουν την πενθήμερη εργασία οι τράπεζες στη Wall Street
Επαναφέρουν την πενθήμερη εργασία οι τράπεζες στη Wall Street

Επαναφέρουν την πενθήμερη εργασία οι τράπεζες στη Wall Street

Γεμίζουν τα γραφεία τους οι Citigroup, Barclay's και HSBC.
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.05.2024

Οι κανονισμοι για την τηλεργασία στον τραπεζικό κλάδο αλλάζουν και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου επαναφέρουν την πενθήμερη εργασία αντί να καταβάλουν προσπάθεια να συμμορφωθούν - συμπεριλαμβανομένης της τακτικής επιθεώρησης στα σπίτια των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εποπτική αρχή του χρηματοοικονομικού κλάδου και συγκεκριμένα η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA), ανέστειλε τους κανόνες για τις επιθεωρήσεις στο χώρο εργασίας για να διευκολύνει τις τράπεζες να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι. 

Ο οργανισμός πρόκειται τώρα να επιστρέψει στις προ-πανδημικές απαιτήσεις του για την παρακολούθηση των χώρων εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα γραφεία από το σπίτι θα πρέπει να εγγράφονται στις ρυθμιστικές αρχές και να επιθεωρούνται εξ αποστάσεως τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια στο πλαίσιο ενός νέου πιλοτικού προγράμματος.

Τώρα, ορισμένες από τις τράπεζες που είχαν ένα πιο ευέλικτο τρόπο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup, Barclay's και HSBC, αποφάσισαν να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, ανέφερε το Bloomberg σε σχετικό δημοσίευμα. Μεταξύ τους, οι τρεις τράπεζες φέρνουν χιλιάδες εργαζόμενους πίσω στα γραφεία τους πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Η Citigroup δήλωσε πρόσφατα ότι απαιτεί από 600 υπαλλήλους που προηγουμένως εργάζονταν με καθεστώς τηλεργασίας να έρχονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, αν και ανέφερε σε δήλωσή της ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της μπορεί ακόμα να εργάζεται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα, ανά κατάστημα. 

Η Barclays ανέφερε "νέες ρυθμιστικές πολιτικές" σε ένα σημείωμα την Πέμπτη ως μέρος του γιατί επαναφέρει χιλιάδες υπαλλήλους της επενδυτικής τραπεζικής παγκοσμίως σε πέντε ημέρες την εβδομάδα αυτοπροσώπως. Και 530 εργαζόμενοι της HSBC στη Νέα Υόρκη μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τις συνήθειές τους σύντομα δήλωσε στο Bloomberg η Mabel Rius, η επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού για τις ΗΠΑ και την Αμερική. Ο Μάικλ Ρόμπερτς, Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Bloomberg ότι, ενώ η τράπεζα θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της FINRA, επιθυμεί οι εργαζόμενοι να "θέλουν" να επιστρέψουν στο γραφείο. «Αυτό που δεν θέλαμε να κάνουμε είναι να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν απλώς χωρίς διάταγμα», είπε ο Ρόμπερτς.