Στο σχέδιο 8.500 στρ. στο Costa Navarino
Στο σχέδιο 8.500 στρ. στο Costa Navarino

Στο σχέδιο 8.500 στρ. στο Costa Navarino

Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο για την έκταση των 8.308.605,65 τμ με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στα 240.000 τμ.
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
05.10.2022

Την προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στη θέση «Κυνηγός», του Δήμου Πύλου, ΠΕ Μεσσηνίας δημοσίευσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Φορέας ίδρυσης και εκμετάλλευσης της Π.Ο.Τ.Α. «Κυνηγού» είναι η  εταιρεία «Πανόραμα Α.Ε. με βασικούς μέτοχους την ΤΕΜΕΣ και την Consiltech 

Η περιοχή Π.Ο.Τ.Α. εκτείνεται σε έκταση 8.308.605,65 τ.μ. και αποτελείται από 670 αυτοτελή και ανεξάρτητα γεωτεμάχια. Όπως αναφέρεται στην απόφαση μεταξύ τους παρεμβάλλονται δρόμοι και άλλα φυσικά εμπόδια που αν και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1β, του άρθρου 29 του Ν.2545/1997, δεν συνιστούν κατάτμηση των εκτάσεων, θα πρέπει να εξασφαλίζεται, η δυνατότητα λειτουργικής ενοποίησης τους στο πλαίσιο της έγκρισης οριοθέτησης και χαρακτηρισμού της Π.Ο.Τ.Α.

Επιτρεπόμενες χρήσεις γης που εγκρίθηκαν είναι ο «Τουρισμός Αναψυχή», ο μέσος Συντελεστής Δόμησης σε 0.03 με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στα 240.000 τμ.

Ο χαρακτηρισμός και η οριοθέτηση της Π.Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού, ύστερα από γνώμη του οικείου περιφερειακού συμβουλίου.

Η Εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή γηπέδων γκολφ, τα The Hills Courses, και ενός clubhouse .Τα The Hills Courses σχεδιάστηκαν από τον  διάσημο επαγγελματία παίκτη γκολφ José María Olazábal, με 23 νίκες στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά έξι νίκες PGA και με εξαιρετικό ρεκόρ στο Ryder Cup. Βρίσκονται σε ένα υψίπεδο που έχει θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και στους γύρω λόφους, και θα λειτουργούν από Φεβρουάριο έως Νοέμβριο.