Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δύο έργα με ήδη εξασφαλισμένη πολεοδομική άδεια. Το πρώτο, το Jock’s Lodge στο Εδιμβούργο, θα προσφέρει 191 κλίνες και βρίσκεται 3 χλμ από το University of Edinburgh. Το δεύτερο, το St George’s Road στη Γλασκώβη, θα διαθέτει 262 κλίνες σε απόσταση μόλις 1,3 χλμ από το University of Glasgow.
Και οι δύο αναπτύξεις θα διαθέτουν σύγχρονα χαρακτηριστικά και κοινόχρηστες υποδομές, όπως γυμναστήρια, ιδιωτικούς χώρους μελέτης, τραπεζαρίες, αυλές, καθώς και rooftop terraces. Θα προσφέρεται επίσης ποικιλία τύπων δωματίων, ώστε να καλύπτονται διαφορετικά επίπεδα φοιτητικού προϋπολογισμού.
Την υλοποίηση των έργων θα αναλάβει η Alumno Group, με την ολοκλήρωση να αναμένεται εγκαίρως για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2027–28.
Σύμφωνα με τον Christophe Kuhbier, επικεφαλής επενδύσεων Ευρώπης της Henderson Park, η συμφωνία αποτελεί «σπάνια ευκαιρία» για την απόκτηση δύο απομειωμένων επενδυτικών κινδύνων PBSA έργων σε περιοχές υψηλής ζήτησης, σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και με «ελκυστικό συνολικό κόστος εισόδου», καθώς η ανισορροπία προσφοράς–ζήτησης στη φοιτητική στέγη στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, λόγω της αύξησης τόσο των διεθνών όσο και των εγχώριων φοιτητών.
Επενδύει σε φοιτητικές κατοικίες η Henderson Park
Επενδύει σε φοιτητικές κατοικίες η Henderson Park
Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 453 κλίνες στη Σκωτία.
Share
Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
28.11.2025