Επενδυτικές ευκαιρίες στο real estate "βλέπει" ο όμιλος Intracom
Επενδυτικές ευκαιρίες στο real estate "βλέπει" ο όμιλος Intracom

Επενδυτικές ευκαιρίες στο real estate "βλέπει" ο όμιλος Intracom

Η συμφωνία με την Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας θα ολοκληρωθεί μέσα στο α' τρίμηνο του 2024.
RE+D magazine
16.06.2023

"Αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο των ακινήτων υπάρχουν στην Ελλάδα" σύμφωνα με τον Πρόεδρο και CEO του ομίλου Intracom Holdings Σωκράτη Κόκκαλη.

Οπως είπε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων "εξετάζονται διάφορες αγορές για επενδύσεις όπως η Λατινική Αμερική". 

Η Intracom Properties, η οποία έχει ακίνητη περιουσία ύψους €63 εκατ. θα συγχωνευθεί βάση σχεδίου με την Κλουκίνας – Ι. Λάππας η οποία διαθέτει ακίνητα αξίας €113 εκατ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. 

Στο χαρτοφυλάκιο της Intracom Properties περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το συγκρότημα των 7 κτιρίων στην Παιανία, που αποτελεί και την έδρα του ομίλου, κτίρια γραφείων στους Ελληνορώσους και στο Μαρούσι, και βιομηχανικό ακίνητο στην Ξάνθη. Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Κλουκίνας – Ι. Λάππας περιλαμβάνονται, οικόπεδα στο Χαλάνδρι και στα Σπάτα δύο καταστήματα στην οδό Ερμού, 3ώροφο κτίριο γραφείων στην Παστέρ, και αποθήκες στον Ταύρο και στα Οινόφυτα.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου στόχος είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου ύψους €200 εκατ. μέσα στην επόμενη τριετία το οποίο θα αποφέρει έσοδα περίπου €8 εκατ. ετησίως.