"Επεσαν οι υπογραφές" για την ανάπλαση της αγοράς στο Καπάνι
"Επεσαν οι υπογραφές" για την ανάπλαση της αγοράς στο Καπάνι

"Επεσαν οι υπογραφές" για την ανάπλαση της αγοράς στο Καπάνι

Το έργο στη Θεσ/νίκη αφορά στην ανάπλαση της αγοράς Βλάλη και συγκεκριμένα την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους, Ερμού και Βενιζέλου.
RE+D magazine
06.09.2022

Τη σύμβαση για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου στο Καπάνι με στόχο να αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες λειτουργικά, αισθητικά αλλά και οικονομικά αναβαθμισμένη η ιστορική αγορά, υπέγραψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σε 18 μήνες, ένα έργο περίπου €2 εκατ. θα δώσει μια άλλη εικόνα σε μια ιστορική αγορά της πόλης και θα κάνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης -είτε εμπορικό είτε τουριστικό- πολύ ελκυστικότερο», ανέφερε ο κ. Ζέρβας. 

Όπως πρόσθεσε, το εμπορικό κέντρο, που για δεκαετίες ήταν εγκαταλειμμένο, αλλάζει με σειρά παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων η αγορά Μοδιάνο αλλά και η ανάπλαση εμπορικών δρόμων γύρω από τους σταθμούς του Μετρό, μετά την ένταξη του δήμου σε σχετικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση της αγοράς Βλάλη και συγκεκριμένα την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους, Ερμού και Βενιζέλου. Όπως προβλέπεται, θα αναβαθμιστούν οι πεζόδρομοι Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκληπιού, Χαλκέων, Κυδωνιάτη, Σπανδωνή, κ.ά., ενώ παράλληλα θα γίνουν ανακατασκευές πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας, δενδροφυτεύσεις και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) -Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες»- του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου, η ΕΥΑΘ πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων με νέο αγωγό σύγχρονης τεχνολογίας, που θα έχει τη δυνατότητα εύκολου και άμεσου ελέγχου.