Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός: «Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, αν και ψηφιακό έργο, αποκτά "σάρκα και οστά". Με πρώτο προπομπό των αλλαγών που έρχονται τη δωρεάν παροχή 30.000 ψηφιακών υπογραφών σε φυσικά πρόσωπα μηχανικούς για τρία έτη. Πρόκειται για μια θεσμική μεταρρύθμιση για ένα νέο ψηφιακό κράτος που εμείς, στο ΤΕΕ, προτείναμε, σχεδιάσαμε και επιμείναμε για χρόνια να υλοποιηθεί».
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση απαραίτητη για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, για να κάνουν, με ασφάλεια δικαίου και σύγχρονα εργαλεία, οι μηχανικοί, οι επιχειρηματίες και οι πολίτες τη δουλειά τους. Γιατί είναι απαραίτητο ως εργαλείο επιτελικού σχεδιασμού στην Ελληνική Πολιτεία». Και συνέχισε λέγοντας: «Το ΤΕΕ πρότεινε και η Πολιτεία νομοθέτησε μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα γεωχωρικά δεδομένα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης και δραστηριότητας».
«Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Και να αποτελέσει, όταν ολοκληρωθεί αυτή η μεταρρύθμιση, το βασικό εργαλείο έκδοσης διοικητικών πράξεων που περιέχουν γεωχωρικά δεδομένα. To TEE τα τελευταία χρόνια, σε μια λογική επέκταση του ρόλου του ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων μέσα από έργα, κυρίως ψηφιοποίησης, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα στην οικονομία και τις δουλειές μας. Βασικός μας στόχος στο ΤΕΕ, μέσα από αυτές τις δράσεις και τα έργα, είναι να μειώνουμε τη γραφειοκρατία μέσω ψηφιακών εργαλείων. ».