Επταήμερη βίζα σε Τούρκους για διακοπές
Επταήμερη βίζα σε Τούρκους για διακοπές

Επταήμερη βίζα σε Τούρκους για διακοπές

RE+D magazine
08.12.2023

Την συμφωνία της Κομισιόν για χορήγηση επταήμερης βίζα στους Τούρκους πολίτες, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται όλο τον χρόνο 10 νησιά που είτε έχουν προσφυγικές δομές ή άμεσες συνδέσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση χθες (Πέμπτη 07/12) με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την συμφωνία είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας  στο Πρώτο Πρόγραμμα. Όπως ανέφερε ο κ. Καιρίδης

«Η Ελλάδα ζήτησε μια “παρέκκλιση” από το Σένγκεν, ώστε να μπορούν πιο εύκολα Τούρκοι πολίτες να επισκέπτονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα 10 αυτά νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν. Πρόκειται όπως είπε για τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και το Καστελόριζο.

Η Ελλάδα έχει διαβεβαιώσει για την ορθή εφαρμογή του μέτρου από την Ελληνική Αστυνομία, διότι, όπως εξήγησε, πάλι θα δίνεται βίζα, πάλι θα γίνεται έλεγχος, απλώς θα γίνεται επιτόπου στα ελληνικά νησιά.