Εργο ανάπλασης ύψους €3,2 εκατ. τον περιβάλλοντα χώρο του Ωδείου Αθηνών
Εργο ανάπλασης ύψους €3,2 εκατ. τον περιβάλλοντα χώρο του Ωδείου Αθηνών

Εργο ανάπλασης ύψους €3,2 εκατ. τον περιβάλλοντα χώρο του Ωδείου Αθηνών

Την υλοποίηση του έργου, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, αναλαμβάνει το Ωδείο Αθηνών.
RE+D magazine
13.07.2023

Ο Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε τη χρηματοδότηση ύψους €3,2 εκατ. για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου της πόλης, που αφορά στην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Ωδείου Αθηνών.

Πρόκειται για έκταση 9 στρεμμάτων, περιμετρικά των οδών Ριζάρη, Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλέως Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης. Την υλοποίηση του έργου, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και δεκαετίες, αναλαμβάνει το Ωδείο Αθηνών.

odeio athinon2.jpg

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση

Με την ολοκλήρωσή του το έργο θα αποδώσει στους Αθηναίους έναν αναμορφωμένο χώρο πρασίνου, που θα συνδέει τη γειτονιά του Παγκρατίου με το Κολωνάκι. Η ανάπλαση αναμένεται να ενισχύσει τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και να συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, μέσω της βελτίωσης του μικροκλίματος της περιοχής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η αναμόρφωση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία διακριτών διαδρομών εισόδου στο πάρκο, τη σηματοδότηση των εισόδων – εξόδων -ώστε να γίνει ο χώρος πιο προσιτός και ευχάριστος- την απομάκρυνση των αυτοκινήτων και δικύκλων, την ουσιαστική επανάχρηση του αλσυλλίου στο νότιο τμήμα του χώρου, τη δημιουργία ενός δυναμικού στοιχείου νερού και πρασίνου, την ανάπλαση της βόρειας πλευράς του χώρου.

Μέσα από τα έργα ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του Ωδείου Αθηνών θα επιτευχθεί οπτική και λειτουργική σύνδεση με τους όμορους χώρους πολιτισμού: Του Βυζαντινού Μουσείου και του Λυκείου του Αριστοτέλη, του Πολεμικού Μουσείου και του Εθνικού Κήπου. Το σημείο θα αναδειχθεί σε έναν ανοιχτό χώρο πρόσβασης όλων στην παιδεία και στον πολιτισμό, με υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δυνατότητας πολιτιστικών χρήσεων του ίδιου του Ωδείου.