Ερχεται το "Airbnb Rooms"
Ερχεται το "Airbnb Rooms"

Ερχεται το "Airbnb Rooms"

Λύση στα ακριβά λόγω αυξημένου πληθωρισμού ταξίδια επιχειρεί να δώσει η πλατφόρμα με τις νέες υπηρεσίες της.
Ειρήνη Θεοφανίδου
09.05.2023

Μια σειρά από ενημερώσεις ανακοίνωσε πρόσφατα η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb με μία από τις πιο ενδιαφέρουσες να είναι η λειτουργία «Rooms».

Αν και η ενοικίαση μεμονωμένων δωματίων ήταν δυνατή στις αρχές όπου πρωτοβγήκε η πλατφόρμα στον... "αέρα" κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενη και δεν είχε μεγάλη δημοσιότητα. Καθώς τα ταξίδια έχουν γίνει πιο ακριβά με την αύξηση του πληθωρισμού, η παροχή στους καταναλωτές μιας φθηνότερης επιλογής για διαμονή έφερε και πάλι στο προσκήνιο την μίσθωση ενός δωματίου και όχι ολόκληρου διαμερίσματος ή κατοικίας. 

Σύμφωνα με τον Brian Chesky, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbnb, η νέα υπηρεσία θα βοηθήσει την πλατφόρμα να ανακτήσει το "βασικό ιδρυτικό της σκοπό της κοινής χρήσης", καθώς η υπηρεσία πρωτοεμφανίστηκε το 2008 ως ένας προσιτός τρόπος ενοικίασης δωματίων. 

Τι είναι όμως η εν λόγω κατηγορία; Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AirBnB υπάρχει πλέον η δυνατότητα μίσθωσης στην "κατηγορία Δωματίων", όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να νοικιάσουν ένα ιδιωτικό δωμάτιο στο σπίτι κάποιου. Ως μέρος αυτού, οι καταναλωτές θα μπορούν να διαβάσουν περισσότερα για τον οικοδεσπότη με τον οποίο μένουν σε κάθε μεμονωμένη αγγελία. 

Κάθε καταχώριση θα περιέχει ένα "διαβατήριο οικοδεσπότη", το οποίο θα περιέχει πληροφορίες για τον οικοδεσπότη, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών, των αξιολογήσεων, των ενδιαφερόντων, της δουλειάς, του κατοικίδιου και μοναδικές πτυχές του σπιτιού του. Αυτά τα "διαβατήρια" θα καταγράφουν επίσης εάν ο χρήστης έχει επαληθευτεί από την πλατφόρμα, για να αποφευχθούν τυχόν πλαστές καταχωρίσεις. 

Σύμφωνα με την εταιρεία πάνω από το 80% των ιδιωτικών δωματίων κοστίζουν λιγότερο από 100 $ ανά διανυκτέρευση, ενώ η μέση τιμή του δωματίου είναι περίπου 67 $ ανά διανυκτέρευση. 

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιωτικά υπνοδωμάτια διαθέσιμα στην κατηγορία "Airbnb Rooms", καθιστώντας την μια βιώσιμη επιλογή για τους ταξιδιώτες. Μεταξύ άλλων αλλαγών η πλατφόρμα εισήγαγε επίσης πιο διαφανείς λειτουργίες τιμολόγησης και ολοκλήρωσης αγοράς, καθώς και κατάργηση του τέλους εξυπηρέτησης επισκεπτών από τις πιο μακροχρόνιες διαμονές.