Ετοιμάζει είσοδο στο χρηματιστήριο η Blueground
Ετοιμάζει είσοδο στο χρηματιστήριο η Blueground

Ετοιμάζει είσοδο στο χρηματιστήριο η Blueground

Σε ποιες νέες πόλεις θα έχει παρουσία.
RE+D magazine
31.03.2022

Στόχος της Blueground είναι η εταιρεία να προβεί σε δημόσια εγγραφή μέσα στην επόμενη διετία, αλλά και να επεκταθεί σε νέες πόλεις.

Σύμφωνα με τον Ιδρυτή και CEO της εταιρείας Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τη βράβευση των επιχειρηματιών της χρονιάς από την EΥ δεδομένου ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στην Νέα Υόρκη, η ίδια σκέφτεται να επεκταθεί στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, ενώ εκδηλώνει το ενδιαφέρον της και για την εγχώρια αγορά.

Η Blueground άντλησε πέρυσι κεφάλαια 140 εκατ. δολαρίων από γύρο χρηματοδότησης, επικεφαλής του οποίου ήταν η WestCap Group, που είχε και νωρίτερα επενδύσει στην εταιρεία, ενώ συμμετείχαν επίσης οι VentureFriends και Prime Ventures.

Οπως είπε ο ίδιος η Blueground, που είναι μεταξύ των εταιρειών που «φλερτάρουν» με τον χαρακτηρισμό «unicorn» ξεπερνώντας σε αποτίμηση το 1 δισ. δολ., ετοιμάζει την επέκτασή της σε νέες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και σε δύο ασιατικές.

"Η τάση είναι ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, θέλει να μείνει σε άλλες πόλεις. Ανοίγουμε κι άλλες πόλεις στην Ευρώπη, μπαίνουμε σε Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και τώρα και στην Ασία, μέσω Σιγκαπούρης" είπε ο κ. Χατζηελευθερίου.