Ετοιμάζεται το Νταβός για το εαρινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Ετοιμάζεται το Νταβός για το εαρινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ετοιμάζεται το Νταβός για το εαρινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Τεχνικά συνεργεία ολοκληρώνουν το στήσιμο των εγκαταστάσεων και των δικτύων για την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ που αναμένεται να φθάσει για τη σύνοδο στις 22-26 Μαΐου.
RE+D magazine
16.05.2022

Ετοιμάζεται το Νταβός για την εαρινή εκδοχή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Τον Δεκέμβριο, οι διοργανωτές ανέβαλαν τη συνάντηση ηγετών, κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών λίγο πριν από την παραδοσιακή εκδήλωση του Ιανουαρίου, επικαλούμενοι τις δυσκολίες για τη διενέργεια δια ζώσης συναντήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής στην περιοχή ύστερα από δύο χρόνια είναι καλοδεχούμενη εξέλιξη για τους ντόπιους, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα του 2017, έχουν έσοδα 60 εκατ. δολαρίων κάθε φορά που λαμβάνει χώρα.

Τεχνικά συνεργεία ολοκληρώνουν το στήσιμο των εγκαταστάσεων και των δικτύων για την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ που αναμένεται να φθάσει για τη σύνοδο στις 22-26 Μαΐου. Στρατιώτες στήνουν φράκτες ασφαλείας. Η ελβετική κυβέρνηση θα αναπτύξει έως και 5.000 στρατιώτες για να στηρίξει την τοπική αστυνομία. Μαχητικά αεροσκάφη θα κάνουν και πάλι κύκλους για να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δηλώνει ότι η σύνοδος θα συγκεντρώσει πάνω από 2.000 ηγέτες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό τους να είναι λίγο μικρότερος σε σχέση με συνόδους του παρελθόντος. Από τη Ρωσία δεν έχει προσκληθεί κανένα κυβερνητικός αξιωματούχος ή επιχειρηματικό στέλεχος, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.

Τα θέματα της ατζέντας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανάκαμψη από την πανδημία, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το μέλλον για εργασία και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.